zaterdag 17 maart 2007

Toernooi van start

 
Posted by Picasa

Om kwart over tien werd het startschot gegeven, waarna bij 46 borden de klok werd ingedrukt. Het traditionele Voorjaarstoernooi is de eerste in een reeks van drie ASV-toernooien. Op 1 en 2 juni volgt het Vierkampentoernooi en op 31 augustus, 1 en 2 september het weekendtoernooi om de open Arnhemse schaaktitel.

Vandaag dus het rapidtoernooi met een ongekend sterk deelnemersveld. Titelfavoriet is Zvulon Gofshtein. De Israëlische grootmeester stuit in de eerste ronde op de Helmonder Sebastiaan Smits. Op papier zijn de meesterklassers Willy Hendriks en Ali Bitalzadeh en ook Fitzgerald Krudde de grootste concurrenten van Gofshtein. De SMB-ers Hendriks en Krudde moeten het in de eerste ronde opnemen tegen de aanstormende talenten Bram van der Velden en Tijmen Kampman. Bitalzadeh opent tegen ex-ASV-er Pieter de Jager.

In de B-groep kan de eerstgeplaatste speler Eric de Winter tegen rapidspecialist Jacques Boonstra meteen de borst al natmaken. De Veenendaalse jeugdspeler Stefan Bekker lijkt echter de grootste titelkandidaat. Met Hans Donker als opponent kan Bekker meteen aantonen voor de prijzen te gaan. Gerben Hendriks is een gevaarlijke outsider. De vraag is of Koen Maassen van den Brink of de tijd de grootste tegenstander is. In de C-groep zijn de krachtsverschillen klein. Mahsa Bitalzadeh en Maurice van Eijk treffen elkaar in de openingsronde. Het zal dus direct duidelijk zijn wie van de jeugdspelers bovenin terecht zal komen.