zaterdag 17 maart 2007

Ali Bitzalzadeh terug in top klassement

 
Willy Hendriks en Fitzgerald Krudde
Posted by Picasa

Zvulon Gofshtein en Fitzgerald Krudde maakten ook in de zesde ronde geen fout. Krudde kwam tegen Anthony Migchels met een pion meer in het eindspel. Met goed stukkenspel verzilverde de meesterklasser dat voordeel. Op papier mocht de inwoner van Almere toen hoop hebben dat koploper Gofshtein een misstap zou maken. Willy Hendriks werd echter ingesnoerd en op enig moment ontbraken de goede zetten en trouwens ook de tijd om die te bedenken. Toen de grootmeester met zijn dame de stelling binnendrong, staakte Hendriks het verzet. Van de achtervolgers won Ali Bitalzadeh van Wouter van Rijn. De 17-jarige speler van Utrecht lijkt zich hersteld te hebben van zijn slechte toernooistart. Gofshtein gaat nu met 5½ punt aan de leiding, net voor Fitzgerald Krudde met vijf punten. Een belangrijke rol is ineens weggelegd voor Ali Bitalzadeh die na vier achtereenvolgende zeges met 4½ punt derde staat. In de slotronde kan Bitzalzadeh met een winstpartij tegen Gofshtein zijn toernooi zelfs nog glans geven.

De B-groep zal ook dit jaar weer tot het laatst spannend zijn. Opnieuw eindigden twee van de vier topduels in remise. Désiré Fassaert en Eric de Winter deden elkaar geen pijn en ook het duel tussen Jan van Dorp en Koen Maassen van den Brink werd een puntendeling. Stefan Bekker kreeg zo de kans alleen de leiding in handen te krijgen. Ignace Rood werd zijn slchtoffer. Jan Hendrik Neuteboom voegde zich bij Fassaert en De Winter op 4½ punt. Dat ging ten koste van Shahroez Shahrizadeh.

In de C-groep verprutste Vaclav Ocelik zijn kansen in het eindspel. De jonge Groninger ging in het dameeindspel meevluggeren met opponent Valentijn Phijffer. De Nijmegenaar kreeg vervolgens in het dame-eindspel de dame cadeau en vervolgens kon hij juist op tijd een vrijpion stoppen. Tom Brans haakte af uit de groep achtervolgers. Een vrijpion van Kooijmans liep door. Frans Veerman profiteerde optimaal van een genereuze Maurice van Eijk. Met twee stukken meer won de ASV-er eenvoudig. Jermo Kooijmans bleef door een zege op Sharitha van der Gouw bij de besten. Phijffer gaat nu met 5½ punt alleen aan de leiding. Nick Kooijmans volgt op een half punt. Dat belooft een spannende finale te worden.