zaterdag 17 maart 2007

Vijf koplopers in A-groep

 
Otto Wilgenhof(li) en Zvulon Gofstein
Posted by Picasa

In de tweede ronde is Otto Wilgenhof is er niet in geslaagd om Zvulon Gofshtein af te stoppen. De Israëlische grootmeester drong de stelling van de ASV-er binnen, waarna Wilgenhof volkomen vastgezet werd. Opnieuw een eenvoudige winst dus voor de titelfavoriet. Vijf spelers behielden de maximale score. Sander van Eijk deed dat razendsnel ten koste van de Helmonder Dirk van Dooren. De Wageningenspeler doet het altijd goed in Arnhem en ook vandaag lijkt Van Eijk weer snode plannen te hebben. Bart Dekker verraste Stefan Kuipers. De Apeldoornse snelschaakspecialist was na een fout snel klaar. Peter Boel klopte zijn teamgenoot Remco de Leeuw en als laatste kwam Fitzgerald Krudde op twee punten. In een duw- en trekpartij toonde de SMB-er zich de meerdere over oud-clubgenoot Wouter van Rijn.

Het toptreffen tussen Ali Bitalzadeh en Willy Hendriks was voor het toernooi aan een van de topborden gepland. Aan bord acht trok Hendriks na pionwinst het initiatief naar zich toe. Er bleef echter een eindspel met ongelijke lopers, dat in remise eindigde. Pieter de Jager kwam weer met beide benen op de grond. Bram van der Velden won enkele pionnen en in het eindspel konden zelfs de ongelijke lopers geen redding meer brengen.

In de B-groep blijven de nummers 1 en 2 geplaatst aan kop. Eric de Winter kende ditmaal geen mededogen met Marco Braam. Stefan Bekker strafte een verkeerd plan van Mees van Osch af. De Veenendaler zou wel eens de opvolger van Tony Hogerhorst als groepswinnaar kunnen worden. Routinier Dick Hajee verslikte zich in het Torentalent Jan van Dorp. Ook Wageninger Jan Hendrik Neuteboom en Koen Maassen van den Brink brachten hun score op twee punten.

In de C-groep won Frans Veerman het ASV-treffen op het topbord. Een pion extra in het eindspel bracht de winst. Ook Maurice van Eijk won opnieuw. Opnieuw werd een Torenaar zijn slachtoffer. Ditmaal moest Tom Brans er aan geloven. Veerman en Van Eijk maken deel uit van een zestal koplopers.