zaterdag 13 maart 2010

ASV Voorjaarstoernooi van start

Even na tienen gingen 44 klokken aan en begon het eerste van de drie ASV-toernooien van 2010. Het belooft weer een spannend toernooi te worden.

Groep A:

Titelverdediger Otto Wilgenhof wordt het dit jaar niet makkelijk gemaakt om zijn titel te prolongeren. Met de Letse grootmeester Viesturs Meijers en de schaakmeesters Willy Hendriks en Fred Slingerland is de A-groep sterker dan ooit bezet. Echter ook de regionale toppers Sander van Eijk, Etiënne Goudriaan en Hotze Hofstra zullen geduchte concurrenten zijn.

Groep B:


In deze groep zullen de Torentalenten Maurice van Eijk, Mees van Osch en Jorick Laan ten strijde trekken tegen de gevestigde orde. Het is aan Jan Hendrik Neuteboom, Nico Schoenmakers, Michel Auwens, René van Alfen en Harry Verhoef om die aanval af te slaan. Outsiders in deze groep zijn de ASV-ers Désiré Fassaert, Koen Maassen van den Brink en Ruud Verhoef.

Groep C:


Ook in deze groep lijken de krachtsverschillen vooraf klein. Jacko Reiding en Tom Molewijk zijn gekende rapidspelers. Interessant is te zien hoe goed de jonge spelers Xadya van Bruxvoort (ASV), Raimond Vastenhout (De Toren) en de gebroeders Stradmeijer (WDC) het gaan doen.