zaterdag 13 maart 2010

Ronde 1: Meijers laat zich verrassen

Groep A:

Het toernooi is met een daverende verrassing begonnen. Viesturs Meijers moest zijn meerdere erkennen in Jeroen van Onzen. Vanuit een Morragambiet won de kopman van De Toren 2 een kwaliteit. Vervolgens drong Van Onzen met dame en toren de stelling van de Letse grootmeester binnen. Mat of dameverlies betekende de beslissing. De tweede verrassing kwam op naam van ASV-er Daan Holtackers die Hotze Hofstra van Bennekom klopte. Lager op de ELO-lijst lieten ook Stefan Bekker en John Sloots zich verrassen. Het talent van Het Kasteel, Jermo Kooijmans, versloeg de ASV-er, terwijl Bekker ten onder ging de Dortmunder Sebastian Wloka.

Groep B:

Aan de topborden van de B-groep werden de punten gedeeld. De routiniers Eric de Winter en Nico Schoenmakers deden elkaar geen pijn. Jan Hendrik Neuteboom kwam niet langs Maurice van Eijk. De jeugd van De Toren deed het verder uitstekend. Mees van Osch en Jorick Laan wonnen hun eerste partij.

Groep C:




Jacko Reiding won overtuigend van Frans Veerman, maar Tom Molewijk tastte mis tegen Ton van Eck. Daarmee was de eerste verrassing een feit. Raimond Vastenhout won zijn eerste partij van Peter van Deursen. Xadya van Bruxvoort lukte dat niet. Zijn verloor van clubgenoot Hans Meijer.