zaterdag 13 maart 2010

Slotronde: Sander van Eijk wint Voorjaarstoernooi

Groep A:
 
Sander van Eijk stond in de laatste ronde de koppositie niet meer af. Wouter van Rijn werd vanuit de opening onder druk gezet en die druk bleef tot in het eindspel. Na dubbel pionverlies staakte de ASV-er zijn verzet. Willy Hendriks bleef op een half punt achter de winnaar. Erik van den Dikkenberg werd op de damevleugel overlopen. Fred Slingerland kwam door een zege op Tijmen Kampman net als Willy Hendriks op 5½ punt. Bob Beeke pakte met vijf punten de vierde prijs.

Groep B:
 
Het gevecht aan de top was razendsnel beslist. Niels Matser draaide bij Youri Gerritse de duimschroeven aan met het sterke loperpaar. Materiaalwinst bracht het zesde punt voor de Torenaar. Ook Dirk Hoppe bracht zijn puntentotaal op zes. Désiré Fassaert zag een paardvork over het hoofd. Met een kwaliteit minder was een schijnoffer met het paard achteraf geen schijnoffer. De Dortmunder incasseerde al het materiaal en streek het punt op.

Groep C:
 
Ton van Eck pakte de winst in groep C. Dat ging niet vanzelf. Het duel met Roland van Witteveen ging gelijk op, waarbij de pionnenstructuur van dekoploper flink verstoord was. In het eindspel kregen beide spelers een vrijpion. Uiteindelijk was het verschil twee seconden. Van Witteveen ging door de tijd. Jacko Reiding herstelde zich snel van zijn nederlaag in ronde 6. Johnny Paans overzag in de opening al een paar zetten. Na materiaalverlies was het over voor de speler van Pallas. Net als Jacko Reiding kwam Jonathan van der Krogt op 5½ punt. In een dubbeltoreneindspel tegen Frans Veerman vergiste laatstgenoemde zich. Torenverlies besliste het ASV-treffen.