zaterdag 13 maart 2010

Ronde 5: Stuivertje wisselen aan kop A-groep

Groep A:
 
Het blijft stuivertje wisselen aan kop. Fred Slingerland hield de alleenheerschappij precies één ronde vol. Wageninger Sander van Eijk bleef de Leidenaar de baas. Willy Hendriks kreeg zo de kans om op een half punt van de koppositie te komen. Zijn teamgenoot Bob Beeke werd er de dupe van. Wouter van Rijn (door een zege op Etiënne Goudriaan), Erik van den Dikkenberg (door winst op teamgenoot Stefan Bekker) en Tijmen Kampman, die Koen Lambrechts klopte, sloten bij Hendriks aan op vier punten.

Groep B:
 
Niels Matser is niet te stuiten. Met actief stukkenspel werd de pionnenstructuur van Jorick Laan verzzwakt. Langzaam maar zeker kon de koploper daar gebruik van maken. De voorsprong van Niels Matser bedraagt nu al een vol punt op een achtervolgend duo. Désiré Fassaert en Dirk Hoppe hebben beiden vier punten. Hoppe wees deze ronde de verrassend sterk spelende Carlos Preuter terug, terwijl Fassaert de ASV-er Marco Braam versloeg.

Groep C:
 
Ton van Eck slaagde erin de zegereeks van Jacko Reiding te stoppen. Reiding had in het eindspel met zware stukken weliswaar een pion meer, maar dat was niet voldoende voor de winst. Frans Veerman sloot aan door een winstpartij tegen Ko Kooman. Laatstgenoemde verspeelde de dame.