zaterdag 13 maart 2010

Ronde 6: Koplopers B en C onderuit

Groep A:
 
Als je van schaken je beroep maakt, ben je niet per definitie ook professional. Dat bewees Viesturs Meijers door na opnieuw een half punt verspeeld te hebben er de brui aan te geven. Gelukkig werd er door de andere schakers wel echt gestreden. Willy Hendriks en Sanderb van Eijk bevroegen elkaar tot in het eindspel. Dat eindspel was en bleef remise. Ook Fred Slingerland en Erik van den Dikkenberg knokten tot in het eindspel. De pluspion van de Veenendaler bleek daarin niets waard door de ongelijke lopers. Ook remise derhalve. Tijmen Kampman en Wouter van Rijn maakten het heel ingewikkeld. In die partij was niets wat het leek. Zo won de ASV-er met een penning net geen stuk. In een flink tijdnoodduel werd ook hier het punt gedeeld. Sander van Eijk behield zo een half punt voorsprong op een achtervolgend vijftal.

Groep B:
 
Niels Matser heeft zijn ongeslagen status ingeleverd. De Duitser Dirk Hoppe won twee pionnen en drong vervolgens met zijn dame de vijandelijke stelling binnen. Twee schaakjes beslisten via torenwinst. Niels Matser blijft natuurlijk een van de drie koplopers. Behalve Dirk Hoppe sloot ook Désiré Fassaert aan bij de leiders. In het toreneindspel vond Tony Hogerhorst de remiseweg niet. Gebrek aan tijd was hierbij ongetwijfeld van invloed. Achter het drietal sloot Youri Gerritse op een half punt achterstand aan. Jorick Laan was hier het slachtoffer van.

Groep C:
 
Net als in groep B ging de koploper van groep c onderuit. Al vroeg in de partij kwam Roland van Witteveen met een listig schaakje. Het kostte Jacko Reiding de dame. Ton van Eck profiteerde van de misstap van Reiding. Zijn clubgenoot van ASV, Frans Veerman, moest voor hem buigen. De ASV-er heeft nu vijf punten. Achter hem staan Jacko Reiding, Jonathan van der Krogt en Roland van Witteveen op een half punt.