zaterdag 13 maart 2010

Ronde 3: Kopgroepen worden kleiner

Groep A:
 
Het zevental koploper is in de derde ronde uitgedund naar drie. Willy Hendriks en Etiënne Goudriaan vermaakten het publiek met aantrekkelijk spel. De koningsaanval van Willy Hendriks leverde materiaal op. Fred Slingerland vocht een spannend duel uit met Wouter van Rijn. In het eindspel moest de ASV-er een stuk geven, waarna Slingerland het punt binnen halen. Sander van Eijk liet titelverdediger Otto Wilgenhof struikelen.

Groep B:
 
De Toren-spelers grepen de macht. Niels Matser en Carlos Preuter kwamen als enige twee spelers op drie punten. Matser versloeg Désiré Fassaert. Preuter verraste in deze ronde de ASV-er Ruud Verhoef. Achter de kopgroep zijn er vier spelers met 2½ punt. Tony Hogerhorst wist met een stuk meer twee vrijpionnen van Fred Beumer te stuiten. Marco Braam, ook al van ASV, wees de altijd bij de besten behorende Michel Auwens terug. Harry Verhoef en Jorick Laan deelden het punt in een eindspel met ongelijke lopers.

Groep C:
 
Posted by Picasa

Jacko Reiding maakt tot dusver zijn favorietenrol waar. Ditmaal stopte hij de aanstormende jeugd af. Raimond Vastenhout kwam er niet doorheen bij de oud-ASV-er en oud-Velpspeler. Jonathan van der Krogt behield als enige aansluiting bij Reiding. Ko Kooman maakte een fout en daar profiteerde Van der Krogt handig van. Ton van Eck kwam als enige speler op 2½ punt. Hij deed dat ten koste van zijn teamleider van ASV 8, Hendrik van Buren.